Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Présentation

  • : charte.de.fontevrault.over-blog.com
  • : Le royalisme providentialisme a beau tenir une place importante dans ma vie, il ne m'empêche pas de m'interesser à l'histoire connue - et celle plus cachée- de mon pays. L'humour a aussi sa place dans les pages mise en ligne.
  • Contact

Recherche

Pages

Liens

8 mai 2009 5 08 /05 /mai /2009 14:49
Livre Satornet
    « Le  royalisme «  est  24 sujets représentent une partie du contenu du livre Satornet "L'Homme Nouveau dévoilé par le Verbe", dont l'objectif fut de présenter de façon synthétique, différents éléments de la philosophie d'André Bouguénec
 
    L e   R o y a l i s m e   e s t   d é f i n i   d a n s   l e   d i c t i o n n a i r e   L a r o u s s e   p a r   " a t t a c h e m e n t    à  l a   m o n a r c h i e " . L e   p r i n c i p e   d e   l a   m o n a r c h i e   i m p l i q u e   n é e s s a i r e m e n t   l a   p r és e n c e   d ' u n   m o n a r q u e ,   d ' u n   R o i .

 
       E t y m o l o g i q u e m e n t   :   m o n a r c h i e   v i e n t   d u   g r e c   :   " m o n o s "   q u i   s i g n i f i e   s e u l ,   e t   " a r k h e i n "   :   c o m m a n d e r   ;   o n   p e u t   d o n c   t r a d u i r e   l i t t é r a l e m e n t   p a r   :   " q u i   c o m m a n d e   s e u l " .   L e   r o i   o u   m o n a r q u e   d ét i e n t   s o u v e n t   s a   l é g i t i m i t é   d ' u n e   o r i g i n e   n o b l e   v o i r e   m ê m e   d i v i n e .
 
       C ' ét a i t   l e   c a s ,   s e m b l e - t - i l ,   p o u r   l e s   p h a r a o n s   d e s c e n d a n t s   p r o b a b l e s   d ' u n e   r a c e   h u m a i n e   e x t r a t e r r e s t r e .   B e a u c o u p   d e   l ég e n d e s   s u r   l e s   o r i g i n e s   d e s   f a m i l l e s   r o y a l e s   a c t u e l l e s   o u   p a s s é e s   s u r p r e n n e n t   p a r   c e   côté  f a n t a s t i q u e   d ' u n   p o u v o i r   i m p o s é,   i n s t a u r é  p a r   u n e   p u i s s a n c e   s u p ér i e u r e .   N o t t a m m e n t   M o îs e   q u i   r e ço i t   l e s   t a b l e s   d e   l a   l o i   d e   Y e h o v a   l u i - m êm e .   O n   p o u r r a i t   m u l t i p l i e r   a i n s i   l e s   e x e m p l e s . . .
 
     L ' a vén e m e n t   d e   l a   d ém o c r a t i e   ( D é m o   s i g n i f i e   l e   p e u p l e ,   a u t r e m e n t   d i t   l e   p e u p l e   c o m m a n d e . . . ) ,   d u   c o m m u n i s m e ,   d u   c a p i t a l i s m e ,   a   b i e n   b r o u i l l é  l e s   c a r t e s   d e   l a   p o l i t i q u e   m o n d i a l e .   A u j o u r d ' h u i ,   e n   c e t t e   f i n   d e   X X é m e   s i é c l e ,   i l   r e s t e   b i e n   p e u   d e   g o u v e r n e m e n t   v ér i t a b l e m e n t   r o y a l i s t e .
 
 Q u e   c o n s t a t e - t - o n   ?
 
      A u c u n   s y s t é m e   p o l i t i q u e   n ' e s t   c a p a b l e   a u j o u r d ' h u i   d e   r È s o u d r e   l e s   p r o b l ém e s   c r u c i a u x   q u i   s e   p o s e n t   a v e c   t a n t   d ' a c u i t é .   P a s   p l u s   d ' a i l l e u r s   q u e   l e s   m o n a r c h i e s   d ' a n t a n   !   E t   p u i s   c o m b i e n   d ' ém u l e s   g r i s é s   p a r   l e   p o u v o i r   v o y o n s - n o u s   c h e z   l e s   d i c t a t e u r s .   D e   t o u t   f a ç o n   :   "   p a r   n a t u r e ,   l ' H o m m e   e s t   i n g o u v e r n a b l e   ! "
 
      R e t e n e z   b i e n   c e t t e   p h r a s e ,   e l l e   e s t   e s s e n t i e l l e   à   l a   s u i t e   d e   m o n   p r o p o s .   L ' H o m m e   e s t   f o n d a m e n t a l e m e n t ,   p a r   p r o g r a m m a t i o n   g é n é t i q u e   d e   s e s   c a r a c t  r e s   i n n È é ,   u n   êt r e   i n g o u v e r n a b l e . . .   Q u ' e s t - c e   à   d i r e   ?   E h   b i e n ,   q u e   c ' e s t   p a r   p u r   a t a v i s m e   v i s - à - v i s   d e   s o n   p a s s é   a n g é l i q u e   o ù   l ' H o m m e   d o u b l e   ( A d a m / E v e ) ,   l ' A d a m   K a d m o n   d e   l ' o r i g i n e   ( H o m m e / F e m m e ) ,   Ètan t   t o t a l e m e n t   m a î t r e   d e   l u i - m êm e .   I l   s ' a u t o g o u v e r n a i t   d a n s   u n   r e s p e c t   t o t a l   d e s   L o i s   d e   l a   V i e .
 
     L e   C o u p l e   d ' A m e - S o u r   È t a i t   R o i - R e i n e   d e   l e u r   p r o p r e   R o y a u t é   D i v i n e   e t   a r c h a n g  l i q u e .   A i n s i   p r o g r a m m é ,   q u e l   p o u v a i t   Í t r e   l e u r   m ér i t e   ?   B i e n   f a i b l e   a u x   y e u x   d e   D i e u ,   q u i ,   s u i t e   à   c e r t a i n e s   c i r c o n s t a n c e s   d e   r éb e l l i o n ,   l e u r   a   p r o p o s Èé  u n   p r o c e s s u s   d ' i n c a r n a t i o n   h u m a i n e   e n   c o u p u r e / r u p t u r e   d e   l e u r   o r i g i n e ,   p o u r   d È v e l o p p e r   l e u r   p o t e n t i e l   d e   coe u r ,   d ' e n s e i g n e m e n t . . .   L ' A n g e   e n   s o n   È t a t   a n g él i q u e ,   n e   r e c e v a i t   d ' O r d r e   q u e   p a r   i n s p i r a t i o n   d i v i n e   e t   p a r f o i s   p a r   i n f l u x   ‡   s o n   i n s u .   I l   s e   d i r i g e a i t   l u i - m Í m e   s o u s   u n   r ég i m e   t h éo c r a t i q u e ,   t r Ë s   p a r t i c u l i e r ,   o ù D i e u   ét a i t   o m n i p r é s e n t   p a r   s e s   l o i s .
 
      D o n c ,   d e   s o n   p a s s é   a r c h a n g é l i q u e ,   a u   t r a u m a t i s m e   d éjà  i m p o r t a n t   c a u s é   p a r   l a   s é p a r a t i o n   d e   s o n   a l t e r - e g o ,   s ' a j o u t e   c h e z   l ' i n d i v i d u   h u m a i n   c e   c o n d i t i o n n e m e n t   d ' u n   r e f u s   p l u s   o u   m o i n s   i m p o r t a n t   d e   t o u t   a u t o r i t a r i s m e   v i n d i c a t i f .   L ' H o m m e   e s t   i n g o u v e r n a b l e ,   c a r   i l   d o i t   a p p r e n d r e   i c i - b a s ,   d a n s   u n   c o n t e x t e   d e   l i b e r t é   q u a s i   t o t a l e ,   à   s e   g o u v e r n e r   l u i - m ê m e   ;   c ' e s t    là  q u ' i l   f a u t   p e r c e v o i r   l ' a u t r e   s e n s   d e   m o n a r c h i e .
 
 A i n s i ,   c ' e s t   c h a q u e   c o u p l e   u n i ,   h o m m e   e t   f e m m e ,   q u i   d o i t   s ' e n t e n d r e   e t   a v o i r   c o m m e   o b j e c t i f   " c o m m - U N " ,   u n   r o y a l i s m e   d i v i n   à   d e u x   p o u r   R E - c o n q u È r i r   l e u r   s t a t u t   d e   R o i   e t   R e i n e .   V o y e z   t o u s   l e s   s y m b o l e s   d e   R o y a u t é   a c t u e l l e ,   a v e c   l e u r s   p e t i t e s   h i s t o i r e s   d e   c o u r o n n e ,   d e   s u c c e s s i o n ,   s o u s   l e s   f e u x   d e   l a   p r e s s e   o u   d e s   c h a în e s   t é l é v i s é e s .   I l s   s o n t   l e   tém o i g n a g e   d e   l ' i m p o r t a n c e   e t   d e   l a   r é a l i t é   d i v i n e   d e   c e   t y p e   d e   g o u v e r n e m e n t .
 
 L e   c o u p l e   :   u n e   c e l l u l e   r o y a l e   p o u r   u n e   s o c i été   h a r m o n i e u s e
 
      A i n s i ,   l e   c o u p l e   h o m m e - f e m m e   e s t   n o n   s e u l e m e n t   l a   c e l l u l e   d e   b a s e   d e   l a   s o c i été,   m a i s   j ' i r a i   p l u s   l o i n   e n   a r g u m e n t a n t   q u ' u n   q u e l c o n q u e   e x e r c i c e   d e   r e s p o n s a b i l i t é   p o u r   g é r e r   u n e   c o m m u n e   o u   u n   p a y s   d e v r a i t   s ' e x e r c e r   e n   c o u p l e ,   Í t r e   t e n u   p a r   d e s   c o u p l e s   d ' h o m m e s   e t   d e   f e m m e s   u n i s   e t   È c l a i r és   d e s   M y s t Ë r e s   d e   l ' O r i g i n e ,   e t   d e s   o b j e c t i f s   h u m a i n s .
 
     L e   m o u v e m e n t   e s t   a m o r c é   a v e c   l ' a r r i v é e   d e   p l u s   e n   p l u s   i m p o r t a n t   d e   f e m m e s   e n   p o l i t i q u e .   M a i s   c e t t e   p a r i t é   n e   v e r r a   v r a i m e n t   l e   j o u r   q u ' a v e c   l ' A v én e m e n t   d e   l ' A g e   d ' O r   e n   p é r i o d e   d e   l ' E r e   d u   V e r s e a u .   N o u s   n ' e n   v i v o n s   p o u r   l ' i n s t a n t   q u e   l e s   f r ém i s s e m e n t s   e t   l e s   p r È m i c e s ,   m a i s   t o u s   l e s   s y m b o l e s   a n n o n c i a t e u r s   d e   c e   p r o c h e   r e n - V E R S E M E N T   s o n t   d éjà   p r é s e n t s   p o u r   l ' h e u r e   d e   l a   g r a n d e   D é m o n s t r a t i o n ,   d e   l a   g r a n d e   é v i d e n c e .
 
      L ' e n t e n t e   d u   c o u p l e   e t   l a   f o r m a t i o n   d e s   j e u n e s   g a r ç o n s   e t   f i l l e s   a u   r e s p e c t   m u t u e l ,   à   l ' e n s e i g n e m e n t   d e   l e u r   c o m p l é m e n t a r i t é ,   d e v i e n d r o n t   u n e   p r i o r i t È   i n c o n t o u r n a b l e   q u i   p e r m e t t r a   l ' È t a b l i s s e  m e n t ,   à   p l u s   o u   m o i n s   l o n g   t e r m e ,   d ' u n   g o u v e r n e m e n t   p l a n té a i r e   à   r e s p o n s a b i l i té  d e   g e s t i o n .
 
 R é f l é c h i s s o n s   b i e n
 
 1 . A   p a r t i r   d u   m o m e n t   o ù  l ' e n s e m b l e   d e   l ' h u m a n i t é   s a u r a   q u e   l e   c o s m o s   e s t   h a b i t é ,   a v e c   s o u s   l e s   y e u x   l a   p r e u v e   t a n g i b l e   d ' u n e   p r és e n c e   d e s   f r é r e s   d e   l ' e s p a c e .
 
 2 . A   p a r t i r   d u   m o m e n t   o ù  l e s   h o m m e s    s a u r o n t   q u ' i l s   p r o v i e n n e n t   d ' u n   a u t r e   e s p a c e - t e m p s ,   q u ' i l s   o n t   l i b r e m e n t   c h o i s i   d e   q u i t t e r   p o u r   v e n i r   s ' i n c a r n e r   s u r   T e r r e ,   a f i n   d e   s ' a c c o m p l i r   p a r   d e s   È p r e u v e s   e t   s ' a u t o - e n g e n d r e r .
 
 3 . A   p a r t i r   d u   m o m e n t   o ù  s e r a   r e c o n n u e   p a r   t o u s ,   l a   réalité  d u   p h én o m ên e   d e   v i e   a p r és   l a   m o r t   e t   d e   r ééi n c a r n a t i o n ,   p o u r   u n   o b j e c t i f   f u t u r   e t   e x t r a - t e r r e s t r e   :   a l o r s ,   l e s   h o m m e s   s e   m o b i l i s e r o n t   e n f i n   p o u r   f a i r e   d e   l e u r   p l a n Ë t e ,   u n   j o y a u   b l e u ,   u n   E d e n ,   a u   s e r v i c e   d e   l ' È l a b o r a t i o n   e t   d e   l a   f o r m a t i o n   d e   l e u r   p r o p r e   " I N D I V I - D U A L - I T … "   ( :   q u i   v a   ( I T … )   v e r s   l e   d o u b l e   ( D U A L )   f a i t   U n   ( I N D I V I ) ) .   C e l a   e n   a u t o g È n È r a t i o n   v e r s   u n   R o y a l i s m e   D i v i n   d e   C o u p l e .
    C a p i t a l i s m e   o u   c o m m u n i s m e . . .   ?   U n e   f u s i o n   d e s   d e u x   !
    C h a q u e   c o u p l e   s e r a   e n   g r a n d i s s e m e n t   d e   s a   m a t u r i t é ,   e n   È q u i l i b r a g e   d e   s e s   p o t e n t i e l s .   L e   c o u p l e   s e r a   c a p i t a l i s t e   :   a c q u È r a n t   v a l e u r s   m o r a l e ,   s o c i a l e ,   e t   c o n n a i s s a n c e s   i n t e l l e c t u e l l e ,   s p i r i t u e l l e ,   e t c . . .   L ' h o m m e   p r a t i q u e r a   u n   c o m m u n i s m e   d e   f r a t e r n i t é  p o u r   r e d o n n e r   c e   q u ' i l   a u r a   a c q u i s   e t   f a i t   f r u c t i f i éé :
     " c h a r i t éé  b i e n   o r d o n n é e   c o m m e n c e   p a r   s o i - m Í m e " ,
     " c r o i s s e z   e t   m u l t i p l i e z "
     C e l a   s o u s   l ' È g i d e   e n f i n   c o m p r i s e   d e   l a   d e v i s e   " r e s - p u b l i c a i n e "   f r a n ça i s e   :   L I - b e r t È ,   E G - a l i t é,   F R A - t e r n i t è.   ( l a q u e l l e   r e s t e   d a n s   n o t r e   s y s t è m e   a c t u e l   e n c o r e   b i e n   F R A G I L E ) .
 
    T o u t e   u n e   n o u v e l l e   o r g a n i s a t i o n   s o c i a l e   e s t   b i e n   s u r   à  i m a g i n e r ,    à s t r u c t u r e r   ;   e l l e   s e   m e t t r a   p e u   à   p e u   e n   p l a c e   d a n s   l ' A v e n i r   e t   d a n s   l e   r e s p e c t   d e s   l o i s   d e   l a   v i e ,   d e   c h a q u e   p a y s   e t   r È g i o n ,   e n   f o n c t i o n   d e   t o u s   l e s   p a r t i c u l a r i s m e s   q u i   f o n t   l a   r i c h e s s e   d e   l a   N a t i o n - T e r r e   !
 
    V o i là  !   c ' é t a i t   l a   p a g e   " p o l i t i q u e "   d u   l i v r e   ;   c e r t a i n s   n o u s   t r a i t e r o n t   d ' u t o p i s t e s   ;   e h   b i e n   s a c h e z   q u e   n o u s   l e   r e v e n d i q u o n s   !

 V i g i l a n c e .
 
 P r e n o n s   l ' a v i s   d e s   f u t u r o l o g u e s ,   p r o s p e c t i v i s t e s ,   e t   a n a l y s o n s   :   " r i r a   b i e n ,   q u i   r i r a   l e   d e r n i e r . . . " .   R e g a r d o n s   e t   a n a l y s o n s   l e s   m e s s a g e s   l a i s s és   d a n s   l e s   f i l m s   d e   s c i e n c e - f i c t i o n   e t   c o n s i d é r o n s   l e s   c o m m e   d e s   a v e r t i s s e m e n t s   s a n s   f r a i s   p o u r   l e s   t e m p s   f u t u r s   ;   p e n s o n s   a u x   s i g n a u x   d ' a l a r m e   d e   l ' È t a t   p l a n ét a i r e ,   r éflé c h i s s o n s   a u x   m é f a i t s   s o c i a u x ,   b a n d i t i s m e ,   t e r r o r i s m e ,   v i o l e . . .   e t   d é f e c t i o n   d e s   c o u p l e s .
 
 R éfé r e n c e s   r e l e v ée s   d a n s   " C o u p l e   e t   A l c h i m i e "   È c r i t   p a r   A n d r é   B o u g u é n e c   :
 - " L ' h o m m e ,   r o y a l   d e   c o n c e p t i o n ,   d e   n a i s s a n c e ,   n ' a b o u t i t    à s o n   r o y a u m e   q u ' e n   r é g i s s a n t   s o n   ê t r e   à  l ' a i d e   d e   l a   l u m i é r e   d u   V e r b e .    »
 -  "B r e f ,   c ' e s t   t o u t   l e   " g o u v e r n e m e n t "   d e   l ' ê t r e   p a r   l a   c o m  m u n i c a t i o n   a v e c   s a   S o u r c e   D i v i n e ,   d o n t   i l   e s t   l e   " R a y o n " ,   l e   t r a i t ,   l e   p r o j e té  l e   p r o j e t   r o y a l   ;   d i r i g é  v e r s   l e   b a s   a f i n   q u ' i l  
découv r e   s a   d i r e c t i o n   s o l a i r e .  »
 -    » L e   m o t   R E G A L   s i g n i f i a n t   a n c i e n n e m e n t   " r o y a l "   n ' e s t   p a s   a u t r e   c h o s e   q u e   l a   c o n c l u s i o n   d e   c e   M a r i a g e   d u   C o u p l e   o r i g i n e l   s ép a r é ,   l o r s q u e   l e s   d e u x   ‚ m e s -   s o u r s   o n t   e n r i c h i   l e u r   S a n g   à   E G A L i t È .    »
 -   ´ » R a p p e l e z - v o u s   b i e n   c e c i ,   l e s   q u a t r e   S u b s t a n c e s   s y m b o l i s È e s   p a r   l e s   4   l e t t r e s   M . E . S . A .   ( M a t i Ë r e - E s p r i t - S c i e n c e - A m o u r )   a v e c   t o u t e s   l e u r s   s i g n i f i c a t i o n s   a n a g r a m m i q u e s   :   s o n t   U N E   M O N A R C H I E .    »
 
 
 Q u e l q u e s   r e c o u p e m e n t s   c a b a l i s t i q u e s
 
 M O N A R C H I E   =   M O N   A R C H E   " I " ,   c ' e s t   l ' a l l i a n c e   r o y a l e   p a r   l ' e s p r i t   ( s y m b o l i s é   p a r   l e   I ) .
 
 L a   s y m é t r i e   i n v e r s é e   d e   M O N A R C H I E   =   8 6   e s t   6 8   =   A M O U R .
 
 U N E   M O N A R C H I E   =   1 2 6   =   L E   C H I F F R E   D E   L A   B E T E   e t   n ' o u b l i o n s   p a s   q u e   l e   c h i f f r e   d e   l a   b ê t e   ( 6 6 6 )   e s t   È g a l e m e n t   u n   n o m b r e   d ' H o m m e   p o u r   c e l u i   q u i   a   d e   l ' i n t e l l i g e n c e .
 
 U N   R O I   =   7 7   =   C H R I S T .   L e   C h r i s t   e s t   b i e n   u n   R o i - m o d é l e   p o u r   l e s   h u m a i n s ,   q u i   p o r t a   l a   c o u r o n n e   d ' È p i n e s   d ' A c a c i a s .
 
       L ' A c a c i a   e s t   l e   s y m b o l e   ( p a r   r a p p r o c h e m e n t   p h o n é t i q u e )   d e   l ' A k a s h a ,   l a   m ém o i r e   d u   M o n d e ,   d e   l ' i m m o r t a l i t é   e t   d e   l a   r é s u r r e c t i o n .

  
 Source.
 P i e r r i c   M a z e r o n


NDLRB. Conformément à la loi du genre  sur ce  blog, la Charte ne  fait pas sienne la  totalité des analyses développées dans les " cartes  blanches ".

Partager cet article
Repost0

commentaires